Αληθινές Ιστορίες πίσω από Γνωστά Θρίλερ (The Conjuring)

0
169

Το The conjuring είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 2013. Βασίζεται στην ιστορία του Roger Perron και της συζύγου  του Carolyn, οι οποίοι μετακόμισαν σε ένα σπίτι στο Ρόουντ Άιλαντ το 1970 μαζί με τις 5 κόρες τους, Andrea, Nancy, Christine, Cynthia και April.

Από την πρώτη ημέρα παρατήρησαν διάφορα παράξενα γεγονότα, όπως τη μετακίνηση επίπλων ή ψιθύρους σε όλο το σπίτι. Τα φαντάσματα ήταν ακίνδυνα εκτός από ένα, την Βηθσαβεέ Thayer.

Η Thayer γεννήθηκε στο Ρόουντ Άιλαντ το 1812. Στις 10, Μαρτίου του 1844, παντρεύτηκε τον Judson Sherman. Έκαναν ένα γιο, τον Herbert L.Sherman, ο οποίος γεννήθηκε όταν Βηθσαβεέ ήταν 37 ετών. Λέγεται ότι είχε άλλα τρία παιδιά, εκ των οποίων κανένα δεν κατάφερε να επιβιώσει και πέθαναν σε νεαρή ηλικία. Υπόνοιες άρχισαν να απασχολούν τις αρχές, όταν ένα από τα μωρά της πέθανε και κατά την ιατροδικαστική εξέταση διεπίστωσαν τραύμα από μεγάλη βελόνα στην βάση του κρανίου. Οι κάτοικοι της πόλη της, πίστευαν ότι θυσίαζε τα παιδιά της στο διάβολο. Τελικά η Βηθσαβεέ πέθανε από γηρατειά στις 25 του Μάη του 1885.

Όμως οι Perron ήταν σίγουροι ότι το πνεύμα της Βηθσαβεέ στοίχειωνε το σπίτι τους. Την είχαν αντιμετωπίσει κάποιες φορές και δήλωναν πως το φάντασμα τους παρενοχλούσε με απρεπή τρόπο. Οι Perron ζήτησαν τη βοήθεια των Ed και Lorraine Warren, οι οποίοι ήταν υπερφυσικοί ερευνητές.

Το 1980, πούλησαν τελικά το σπίτι τους και έφυγαν. Η κόρη τους, Andrea, έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία αυτή και το σπίτι υπάρχει μέχρι και σήμερα.