Έτοιμη η Ελλάδα να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα…ξεχάστηκε η τραγωδία με τους πέντε νεκρούς στη Λιβύη

Η χώρα μας είναι πρόθυμη να στείλει βοήθεια με στρατιωτικά μέσα, όπως έκανε τον Νοέμβριο που έστειλε ένα C-130 με φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό στη Γάζα μέσω Αιγύπτου.

 

Μετά την τραγωδία στη Λιβύη με τους πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες της Ελληνικής αποστολής που ταξίδεψε για να βοηθήσει από το χτύπημα της φύσης και ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης, ο υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Γεραπετρίτης οργανώνει νέα αποστολή για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στη Γάζα δια της θαλάσσιας οδού θα οδηγήσουν σύντομα στην επίτευξη συμφωνίας.

Εξειδικεύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες γι’ αυτό το θέμα κατά κύριο λόγο με τη Γαλλία και την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια κυρίως με τον εμπορικό της στόλο.

Η χώρα μας είναι πρόθυμη να στείλει βοήθεια με στρατιωτικά μέσα, όπως έκανε τον Νοέμβριο, όταν έστειλε ένα C-130 με φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό στη Γάζα μέσω Αιγύπτου, προσπερνώντας την αποστολή στη Λιβύη με τους πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Και ενώ γνωρίζει την δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, αφού δεν υπάρχει ασφαλές λιμάνι στη Λωρίδα της Γάζας για τον ελλιμενισμό των πλοίων, δεσμεύτηκε να συμβάλει η Χώρα μας στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.