Κανένα υπάρχον όπλο δεν μπορεί να αναχαιτίσει το όπλο της καταστροφής της Ρωσίας, τον Ποσειδώνα

Κανένα υπάρχον οπλικό σύστημα δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει το όπλο της καταστροφής της Ρωσίας - την πυρηνική τορπίλη Ποσειδώνα, δήλωσε ο Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense Magazine, σε συνέντευξή του στην The Izvestia .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποβρήχιες πυρηνικές τορπίλες Poseidon σχεδιάστηκαν για να χτυπήσουν τις παράκτιες περιοχές ενός πιθανού εχθρού με πυρηνική κεφαλή υψηλής απόδοσης. Αυτή η τορπίλη μπορεί να καταστρέψει εχθρικούς στόχους σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου μεγάλης κλίμακας.

Η τορπίλη Poseidon μπορεί να παραδώσει μια πυρηνική κεφαλή σε οποιαδήποτε απόσταση, ενώ το βάθος στο οποίο ταξιδεύει η πυρηνική τορπίλη αποκλείει την πιθανότητα αναχαίτισής της.

Στις 16 Ιανουαρίου, μια πηγή του TASS είπε ότι η πρώτη πυρηνική σούπερ τορπίλη Poseidon για το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod κατασκευάστηκε στη Ρωσία. Τον Ιανουάριο, το πλήρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου ολοκλήρωσε μια σειρά δοκιμών πτώσης της μακέτας πυρηνικής τορπίλης Poseidon.

Τον Ιούλιο του 2022, η Sevmash Enterprise παρέδωσε το πυρηνικό υποβρύχιο ειδικού σκοπού K-329 Belgorod του έργου 09852 στο Ρωσικό Ναυτικό. Το υποβρύχιο Belgorod θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά πυρηνικών τορπίλων Poseidon.

ΠΗΓΗ english.pravda.ru