Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα η κηδεία του τέως βασιλιά

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, από τους 187 καλεσμένους, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες, αναμεσά στους οποίους είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες συμμαθητές και οικογενειακοί φίλοι και στενοί συνεργάτες.

Mεγάλη θα είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, με τη βασιλομήτωρα Σοφία και την αδελφή της Ειρήνη να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Παράλληλα, στην κηδεία θα παρευρεθούν ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, η σύζυγός του Λετίθια, οι αδελφές του Φίλιππου, καθώς και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ξάδελφος του τέως βασιλιά.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας από όπου κατάγεται η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, αναμένεται να εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας, ενώ στην Αθήνα θα έρθει ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος.

Στην κηδεία θα παρευρεθούν επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος βασιλέως στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.
Τον θάνατο του Βασιλιά Κωνσταντίνου ανήγγειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οικογένεια του εκλιπόντος. Μάλιστα, προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, όπως και τους ιεράρχες. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Το πρόγραμμα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε το γραφείο του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00 τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Νωρίτερα, από τις 06:00 έως τις 10:30, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η οικογένεια ζητεί, αντί στεφάνου, να γίνουν δωρεές σε ένα από τα ακόλουθα ιδρύματα:

  • «Ελπίδα» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο
  • Axion Hellas
  • Φιλανθρωπικό Σωματείο Aurora

ή σε κοινωφελή οργανισμό.

Την ίδια ώρα, στο Τατόι ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ταφή.