Άγρια κινητικότητα εντός και εκτός παρασκηνίου τις τελευταίες ώρες, καθώς η ατμόσφαιρα «μυρίζει» όλο και περισσότερο «μπαρούτι», μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιτρέψει στους Ουκρανούς τα χτυπήματα με αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εντός Ρωσίας (ΕΔΩ τι ισχύει πραγματικά). «Οι ξένοι ηγέτες θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας» Αυτό […]
Άγρια κινητικότητα εντός και εκτός παρασκηνίου τις τελευταίες ώρες, καθώς η ατμόσφαιρα «μυρίζει» όλο και περισσότερο «μπαρούτι», μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιτρέψει στους Ουκρανούς τα χτυπήματα με αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς εντός Ρωσίας .
«Οι ξένοι ηγέτες θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το νέο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας»
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος προσέθεσε, ωστόσο, πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε προτάσεις του νέο προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για την ειρήνη.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα.
Είναι «εξαιρετικά σημαντικό» και θα πρέπει να αποτελέσει «αντικείμενο πολύ βαθιάς ανάλυσης τόσο στο έθνος μας όσο και, πιθανώς, στο εξωτερικό», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης και όπως χολιάζουν αναλυτές τα λόγια του δεν είναι τυχαία, ενώ παραπέμπουν και στο «τελεσίγραφο» Μεντβέντεφ.
Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις κατά της απόφασης Μπάιντεν, λέγοντας πως η κυβέρνησή του πάει κόντρα στην θέληση του Αμερικανικού λαού, ο οποίος επέλεξε σε συντριπτικά τον Τραμπ, προκειμένου να συζητήσει για την ειρήνη με την Ρωσία. Μάλιστα δεν λείπουν εκείνου που κάνουν λόγο για Ρώσους και δεξιούς Αμερικανούς που προσπαθούν να εμποδίσουν «ψυχοπαθείς» πολιτικούς που πάνε να ξεκινήσουν τεράστια σύγκρουση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «προσπαθεί επικίνδυνα να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» πριν αποχωρήσει από την εξουσία τον Ιανουάριο, ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.
Η νομοθέτης από την Γεωργία αντέδρασε στις αναφορές ότι ο Μπάιντεν είχε άρει την απαγόρευση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευαν οι ΗΠΑ από το Κίεβο για επιθέσεις βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.
Η υποτιθέμενη απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη επιθυμία του αμερικανικού λαού να μην «χρηματοδοτήσει ή να πολεμήσει ξένους πολέμους», έγραψε η Γκριν στο X.