Συνεχείς οι έρευνες για τον κυβερνήτη του μοιραίου F-4 – Την Πέμπτη η κηδεία του Μάριου Τουρούτσικα

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες με κάθε μέσο για τον εντοπισμό του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Την ίδια ώρα οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται σήμερα για αναγνώριση του γιού τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί. «Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη». Η κηδεία του πιλότου, όπως είπε ο πατέρας του, θα γίνει αύριο Πέμπτη.

Εναέρια και πλωτά μέσα «χτενίζουν» τον Κυπαρισσιακό κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες ωστόσο αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα δυσχεράνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να επιχειρούν δύτεςυποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους ενώ επισημαίνεται ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί ο Σμηναγός.

Εκτιμάται εκεί το σημείο συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Στη γενέτειρά του στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, οι γονείς του 30χρονου αεροπόρου περιμένουν να μάθουν για την τύχη του παιδιού τους. Στο πλευρό τους συγκλονισμένη όλη η τοπική κοινωνία. Οι ώρες κυλούν με αγωνία.

«Όλο το Νευροκόπι δεν μπορεί να κοιμηθεί, όλοι είμαστε υπερήφανοι για αυτό το παιδί» είπε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Κυριακίδης-Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου.

Ψαράς που είδε το μοιραίο Phantom, ελάχιστα λεπτά πριν συντριβεί στη θάλασσα και που μετείχε στις έρευνες εντοπισμού καταθέτει τα όσα έζησε. «Το αεροπλάνο πέρασε ακριβώς πάνω από το σκάφος και μου έκανε εντύπωση η πολύ χαμηλή πτήση, μου είπαν να πάω άμεσα στην περιοχή αυτή με το στίγμα που μου έδωσαν για έρευνα, ότι έπεσε το αεροσκάφος. Το μόνο που είδαμε ήταν καύσιμα, τα καύσιμα του αεροσκάφους, ήταν γεμάτη η θάλασσα, τα συντρίμμια τα μαζέψανε» είπε ο Παναγιώτης Ρούσος, ψαράς που μετείχε στις έρευνες.

Πηγή:ert news