Βρισκόμαστε στο 1916. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ της Αντάντ και των Κεντρικών Δυνάμεων μαίνεται αμφίρροπος. Ο πόλεμος της προπαγάνδας μαίνεται επίσης. Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό Life μετατρέπει το εξώφυλλό του σε χάρτη στις 10 Φεβρουαρίου 1916.
Έναν λίαν ευφάνταστο χάρτη (το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς…). Το περιοδικό θέλει να καταδείξει στους Αμερικανούς πολίτες τι θα γινόταν αν Γερμανοί, Αυστριακοί, Οθωμανοί, και παραδόξως, οι Ιάπωνες (που ήταν στο πλευρό της Αντάντ) κέρδιζαν τον πόλεμο.
Στόχος του περιοδικού, η Αμερική να ξεπεράσει τον απομονωτισμό της και να εισέλθει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ και κατά των Κεντρικών Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το σενάριο, οι ηττημένες ΗΠΑ διαμελίζονται. Μεγάλο μέρος των ΗΠΑ μετονομάζεται σε «Νέα Πρωσία», και τα ονόματα των αμερικανικών πόλεων αντικαθίστανται με γερμανικές (ή γερμανοποιημένες) εκδόσεις, ενώ η Ιαπωνία παίρνει την Καλιφόρνια («Τζαπόνικα»). Παραπονεμένη στη γειτονιά δε μένει και η Αυστρία («Αυστριάνα»).
Η Ουάσινγκτον είναι το Νέο Βερολίνο, το Σικάγο είναι το Schlauterhaus και η Βοστώνη είναι η Kulturplatz. Παραπονεμένη όμως δεν μένει η Ιαπωνία ενώ οι… λίμνες της «Νέας Πρωσίας» μετονομάστηκαν σε είδη μπίρας! Για τους «Αμερικανούς ιθαγενείς» απομένει ο… αμερικανικός καταυλισμός. Ο Καναδάς μένει στους βαρβάρους…
Για μεγέθυνση του χάρτη πατήστε εδώ τον υπερσύνδεσμο για το πανεπιστήμιο του Κορνέλ